To digital coffee σε αναζήτηση εργασίας…

Αναζητήση εργασίας… Ένα δύσκολο ή καλύτερα ένα απαιτητικό μονοπάτι για γερά νεύρα και γερό στομάχι…Ιδίως όταν δεν εργάζεσαι αυτήν την περίοδο ή όταν πρωτοξεκινάς..

Η αλήθεια είναι ότι η αναζήτηση εργασίας γενικά με την αναζήτηση εργασίας των digital marketing ninjas δεν διαφέρει σε τίποτα. Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος..Το άγχος και η αγωνία πάντα σφίξιμο στο στομάχι σου..Το «τι θα κάνω, πότε θα βρω δουλειά» ένα συνεχές ερώτημα που ταλανίζει όλη μέρα το κεφάλι σου…

Δεν είσαι μόνο εσύ που το βιώνεις.Να το θυμάσαι. Στην Ελλάδα των capital controls, της αέναης κρίσης, της ατέλειωτης πανδημίας αυτή η κατάσταση είναι δεδομένη σε όποιον κλάδο κι αν εργάζεσαι..Όλες οι δουλειές είναι δύσκολες…Άλλωστε, η δουλειά από τη δουλεία έχουν έναν τόνο διαφορά. 😦

Τo digital coffee έχει το δικό ανθρωπιστικό χαρακτήρα και τη δική του ανθρώπινη ματιά και σε αυτό το θέμα, αλλά ο στόχος είναι να αποκομίζεις κάτι θετικό και χρήσιμο για τη δική σου καθημερινότητα.

Δες παρακάτω μερικά digital coffee shots που μπορεί να σε βοηθήσουν:

Πώς αναζητώ εργασία στο digital marketing;

  1. Η αναζήτηση εργασίας είναι μία καθημερινή full time job. Ναι, είναι αλήθεια. Για αυτό κάθε μέρα, ετοίμασε τον αγαπημένο σου καφέ και ξεκίνα το digital job search..
  2. Αφιέρωσε τουλάχιστον 2 ώρες για να στείλεις νέα βιογραφικά σε σχετικές θέσεις με το digital marketing.
  3. Σημείωνε σε χαρτί ή σε ένα excel, notebook όλα τα βιογραφικά που έχεις στείλει και τις αρνητικές απαντήσεις που έλαβες.
  4. Ξεκαθάρισε τα emails σου και έλεγχε τα αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.
  5. Καλό είναι να ψάχνεις όσο γίνεται πιο σωστά. Δηλαδή, αν έχεις εμπειρία 2 χρόνων σε Social Media content και έχεις πειραματιστεί με μερικά boosted posts αλλά δεν γνωρίζεις καθόλου Google Ads ή email marketing, δεν θα είχε πολύ νόημα να στείλεις σε μία θέση που ζητάει 3+ χρόνια εμπειρία στο Performance και κυρίως conversion campaigns μέσω Google Ads, Facebook Ads και γνώση Google Tag Manager, Analytics, Reporting κλπ.

Θα ήταν καλύτερο να αναζητήσεις θέσεις σχετικές με Social Media, community building, content creation, agencies που δουλεύουν με μεγάλα brands και ενδιαφέρονται για brand awareness, branding, εταιρική κοινωνική ευθύνη και γενικώς πιο «marketing» oriented στόχους και όχι sales oriented. Βέβαια, αν σε ενδιαφέρουν τα ads και το performance τότε ίσως ένα μικρό  digital agency με διάφορους πελάτες θα σου έδινε την εμπειρία που θες.

6. To LinkedIn είναι ένα εξαιρετικό μέσο για αναζήτηση εργασίας και ιδίως στο digital marketing. Μην ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις το κουμπί του job search notifications για να σου έρχονται κάθε μέρα ειδοποιήσεις για νέες θέσεις που ταιριάζουν με τα κριτήρια της αναζήτησής σου. Θεωρούμε δεδομένο ότι έχεις ανανεωμένο προφίλ στο LinkedIn και ενημερωμένο το βιογραφικό σου ως ένας ninja υποψήφιος.

7. Ψάξε μέσω skywalker.gr, kariera.gr και εταιρειών όπως randstad, adecco και άλλες. Τουλάχιστον έχε και εκεί account/profile και ποτέ δεν ξέρεις.

8. Το cv καλό είναι να είναι στα αγγλικά ακόμα και για την Ελλάδα. (Το 90% των θέσεων είναι στα αγγλικά ιδίως στο linkedIn και ιδίως και στο digital marketing).

9.Απόφυγε να στείλεις βιογραφικό σε εταιρείες που κατονομάζονται «Εταιρείες Μάρκετινγκ- Πωλήσεις» και ζητούν άτομα χωρίς εμπειρία και δίνουν υψηλούς μισθούς. Μην αυταπατάσαι. Κανείς δεν δίνει υψηλούς μισθούς και θέσεις σε άτομα χωρίς μεγάλη εμπειρία και γνώσεις. Απλά για ενημέρωσή σου αφορούν door to door πωλήσεις.

10. Μην περιορίζεσαι στην Ελλάδα. Γνωρίζεις και μαθαίνεις έναν κλάδο που σου δίνει εφόδια να δουλέψεις όπου σου αρέσει. Τα digital εργαλεία είναι τα ίδια. Η γνώση του Google Ads είναι ίδια στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες θέσεις remote πλέον globally. Έχεις ένα ισχυρό εφόδιο με τον κλάδο που ασχολείσαι και αν γνωρίζεις λίγα αγγλικά και κάποια άλλη γλώσσα σίγουρα μπορείς να αναζητήσεις την εργασιακή σου τύχη και όπου αλλού επιθυμείς. 🙂

Note: Μην ξεχάσεις να έχεις και ένα cover letter που να συνοδεύει το βιογραφικό σου για τις θέσεις στο εξωτερικό.

11. Σίγουρα, μπορείς να μην περιοριστείς και στο στενό περιβάλλον του υπαλλήλου στο digital marketing. Μπορείς να δουλέψεις και ως freelancer ή ακόμη και να ανοίξεις και το δικό σου agency, να φτιάξεις το δικό σου blog ή project.

Η αγορά είναι πολύ μεγάλη, για αυτό άνοιξε τα φτερά σου και οπλίσου με χαμόγελο, θετική διάθεση και υπομονή.

Καλή τύχη αγαπημένε μου digital coffee lover – digital υπερήρωρα της καθημερινότητας, digital marketing ninja!

Αρέσει σε %d bloggers: