Digital Marketing από το digital coffee για τα Χριστούγεννα

Ναι, πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τα αγαπημένα μας ζεστά αλλά κρύα coffee μας συντροφεύουν σε όλες τις στιγμές μαζί με χριστουγεννιάτικη μουσική και θετική διάθεση όσο είναι εφικτό λόγω των ημερών που διανύουμε.

Το digital coffee είναι εδώ για να σου δώσει μερικά χριστουγεννιάτικα digital tips που θα σε βοήθησουν αν έχεις ένα μικρό eshop, ένα εστιατόριο, ένα καφέ, μία personal σελίδα ακόμα κι αν δεν έχεις χρήματα να προωθήσεις την επιχείρηση ή το hobby σου στο digital κόσμο.

5 Χριστουγεννιάτικα Digital Marketing Coffee Tips

  1. Διακόσμησε το χώρο σου αν έχεις φυσικό κατάστημα με χριστουγεννιάτικα είδη. Φρόντισε και η ιστοσελίδα σου και τα social media σου να έχουν χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις. Πώς θα το πετύχεις; Υπάρχουν πολλά free σχεδιαστικές πλατφόρμες για παράδειγμα το canva που θα σε βοήθησουν να φτιάξεις μία εικόνα με χριστουγεννιάτικα στοιχεία για το facebook και instagram account σου.
  2. Ανέβαζε συχνά χριστούγεννιατικα stories και live videos με αληθινές στιγμές με τα προϊόντα του καταστήματος, τους πελάτες αν είναι σύμφωνοι, δείχνοντας live την υπηρεσία που πουλάς κ.α. Σκέψου έξυπνα και χριστουγέννιατικα. Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις hashtags όπως #xmas2021 κ.α
  3. Κάνε μία πληρωμένη διαφήμιση στο instagram σε 1-2 posts που έχουν πάρει περισσότερα likes, έχουν περισσότερη απήχηση όπως λέμε στο digital κόσμο. Χρειάζεσαι μία χρεωστική-πιστωτική κάρτα και γίνεται από το κινητό σου. Πολύ απλό. Μπορείς να βάλεις ακόμη και 1 ευρώ την ημέρα και η διαφήμιση σου μπορεί είτε να οδηγεί στο website σου, είτε να προσελκύσεις περισσότερους followers στο instagram προφίλ σου είτε ακόμη και να επικοινωνήσουν με την επαγγελματική σου σελίδα για να αγοράσουν την υπηρεσία ή το προϊόν σου.
  4. Κάνε ένα δωρεάν χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό στο instagram, όπου 1 τυχερός θα κερδίζει την υπηρεσία σου, ένα δωρεάν γεύμα στο εστιάτοριο, ένα δωρεάν προϊόν κλπ. Επίσης, σίγουρα θα βρεις micro- influencers που ενδιαφέρονται να κάνουν χριστουγεννιάτικα instagram giveaways με μικρό χρηματικό ποσό.
  5. Κάνε ένα χριστουγεννιάτικο challenge όπου θα εμπλέκεις τους followers σου να κάνουν tag/mention τη σελίδα σου. Για παράδειγμα κάποιες εταιρείες έχουν κάνει challenge ιδίως πέρυσι όπως «Πείτε μας πώς περνάτε ή δείξτε πώς περνάτε το χρόνο σας στο σπίτι αυτές τις ημέρες πριν από τις γιορτές». Αν είστε μικρή επιχείρηση τότε απλώς προσπαθήστε να κερδίσετε το ενδιαφέρον των δυνητικών σας πελατών με polls, ερωτήσεις-απαντήσεις (Q&A) και όλα τα άλλα εργαλεία που σου δίνουν τα social media.

Τελευταίο και πιο σημαντικό digital marketing coffee tip, αυτές τις ημέρες κάντε ένα χριστουγεννιατικό event στο χώρο σας ή στο διαδικτυακό σας χώρο για καλό σκοπό. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, φορείς, μκο που έχουν πραγματική ανάγκη ακόμα και από 50-100 ευρώ. Ας μην το ξεχνάμε ❤

Δημοσιεύοντας αυτή την καλή πράξη στα social media ίσως παροτρύνετε και κάποιον άλλο άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει απευθείας ή μέσω της επιχείρησής σας. Αλλά, είναι στην κρίση σας όμως αν θέλετε να το διαφημίσετε. Είναι υπέροχη ενέργεια από όλες τις απόψεις., για αυτό just do it.

Μείνε συντονισμένος για τα επόμενα digital marketing coffee shots.